„И з б о р ъ т    н а    д о б р и я    в к у с“

Академичното радио „Натурал” с нова програмна схема заради извънредното положение

Академичното радио „Натурал” с нова програмна схема заради извънредното положение

Академичното радио „Натурал” е с нова програмна схема от средата на седмицата заради въведеното извънредно положение и мерките за ограничение на COVID 19, наложени от Националния кризисен щаб.

Осъзнаваме изключителността на извънредната ситуация, но твърдо вярваме, че всички ние имаме потенциала да се справим с нея по възможно най-добрия начин, заявяват от екипа на радиото, което стартира рубрика „Пандемия коронавирус”. В информационните блокове на всеки два часа слушателите получават актуални данни, съвети и препоръки, свързани с епидемията. В програмата могат да се чуят новините от ежедневните онлайн пресконференции на областния и общински кризисен щаб в Пловдив, от Медицинския щаб към областния управител, които подават последна информация за предприетите мерки. Даваме гласност на инициативите на БЧК и доброволното формирование „Пловдив 112”.

За да повдигнем духа на нашите слушатели, които изпълняват указанията да стоят у дома, сме заложили на хубава музика. За любителите на евъргрийните е предаването”Носталгия по ноти”, а златните български хитове звучат в „Блажени години”. Ценителите на класиката научават любопитни факти за популярни композитори и произведения в „Партитура”. Помислили сме и за почитателите на джаза – за тях е предаването „Джаз кафе”. Уверени сме, че ще допринесем за доброто настроение на слушателите с най-новото ни музикално предаване „Преродени акорди”, което представя кавъри на емблематични песни и композиции.

Leave a reply

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov